Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Τι είναι & οφέλη

Τι είναι η Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Ενδοσκοπική, ελάχιστα επεμβατική και υβριδική καρδιοχειρουργική είναι η εξέλιξη της κλασικής καρδιοχειρουργικής. Αποτελεί το παρόν και το μέλλον της καρδιοχειρουργικής καθώς πλέον εφαρμόζεται ευρύτερα στις δυτικές κοινωνίες.

Σε αντίθεση με το παρελθόν που η καρδιοχειρουργική ήταν συνυφασμένη με μεγάλες τομές δια του στέρνου, τον πόνο και τις επιπλοκές, η ενδοσκοπική καρδιοχειρουργική μας επιτρέπει να χειρουργούμε από οπές ελάχιστων εκατοστών – δίκην κλειδαρότρυπας (keyhole surgery).

Με τη χρήση της ενδοσκοπικής κάμερας και τα κατάλληλα εργαλεία έχουμε άριστη πρόσβαση στην καρδιά. Χάρη στη μεγέθυνση και την ευκρίνεια στις σύγχρονες κάμερες, αλλά και στις δυνατότητες της τρισδιάστατης απεικόνισης, οι επεμβάσεις εκτελούνται με εξαιρετική ακρίβεια.

Τα περαιτέρω οφέλη της ενδοσκοπικής καρδιοχειρουργικής:

H πλειοψηφία των καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων μπορούν να πραγματοποιηθούν ενδοσκοπικά πλέον. Οι επεμβάσεις αποκατάστασης της μιτροειδούς βαλβίδας καθώς και της τριγλώχινας είναι ευρύτερα γνωστές και τις ζητούν και οι ασθενείς.

Ωστόσο, η αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας αλλά και τμήματος της ανιούσας αορτής μπορεί να γίνουν ενδοσκοπικά. Οι επεμβάσεις αορτοστεφανιαίας παράκαμψης γίνονται με τη βοήθεια κάμερας και μικρή θωρακοτομή – MIDCAB και Endo-ACAB.

Η εμπειρία στα off pump περιστατικά – bypass χωρίς χρήση εξωσωματικής κυκλοφορίας- είναι ιδιαίτερα σημαντική. Το εύρος των ενδοσκοπικών τεχνικών επεκτείνεται στην αντιμετώπιση των αρρυθμιών με την κατάλυση της κολπικής μαρμαρυγής και τον αποκλεισμό του ωτίου του αριστερού κόλπου – μόνη ή σε συνδυασμό με επεμβάσεις μιτροειδούς και τριγλώχινας βαλβίδας.

Ενώ ενδοσκοπικά γίνονται πλέον και επεμβάσεις μυεκτομής σε μυοκαρδιοπάθειες, επιδιόρθωση μεσοκολπικής επικοινωνίας και εξαίρεση καρδιακών όγκων.

Επικοινωνήστε με την ιατρό

Με όποιο τρόπο σας εξυπηρετεί

Η ιατρός καλύπτει όλο το φάσμα των καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων με ενδοσκοπικές και κλασσικές τεχνικές με ειδίκευση σε:

Ενδοσκοπικές επεμβάσεις

Επεμβάσεις που μπορουν να γινουν και ενδοσκοπικά εκτός από συμβατικά:

Υπηρεσίες

Παθήσεις | Επεμβάσεις